Zo maak je je tuin helemaal klaar voor de zomer!

Zo maak je je tuin helemaal klaar voor de zomer!

Blijf je deze zomer ook lekker thuis. Dan is het te hopen dat het weer een beetje mee zit. Ook in je eigen tuin kun je namelijk heerlijk genieten van de zon en misschien zelfs wel bruin worden. Na alle donkere en grauwe dagen zijn we toe aan een fleurige en kleurrijke tuin waarin we volledig tot rust kunnen komen. Om goed voorbereid te zijn op de zomer lees je in deze blog een aantal tips om jouw tuin helemaal klaar te maken voor een ontspannen en heerlijke zomer! 

Bloemen

Om vrolijkheid en kleur aan te brengen in je tuin zijn bloemen natuurlijk de beste optie. Bloemen brengen een gezellige sfeer met zich mee en doen ontzettend veel met de uitstraling van je tuin. Ga jij voor rustige kleuren of hou je juist van lekker fel. Richt je tuin volledig in je eigen stijl in en geniet optimaal. Daarnaast komen bijen, vlinders en andere insecten op planten en bloemen af. Zij dragen ook op hun eigen manier bij aan het zomerse gevoel. Wanneer je voor grote planten gaat met mooie bloemen is de kans groot dat je hier een aantal jaren van kunt genieten, mits je ze goed verzorgt natuurlijk. Wacht niet langer en haal alvast een aantal mooie bloemen in huis om jouw tuin op te fleuren. 

Eet- of bijzettafel

Naast ontspannen en genieten van je tuin willen we natuurlijk ook weer graag buiten eten zodra het kan. Daarom is een mooie grote tafel of juist een kleiner bijzettafeltje een leuke toevoeging aan je tuin. Op deze manier kun je met vrienden en familie lekker barbecueën in je eigen tuin. Ben je snel uitgekeken op een tafel set? Schaf dan een neutrale tafel aan en varieer makkelijk en snel met tuinstoelen die volledig aansluiten op jouw wensen. Zorg ervoor dat je stoelen comfortabel zitten zodat je lekker kunt natafelen en kunt genieten van lange zomeravonden in je eigen tuin.    

Relaxhoek 

Tegenwoordig zie je ze in steeds meer tuinen terugkomen, de zogenoemde relaxhoek. Vaak zijn deze voorzien van een heerlijk loungeset. Loungesets zijn verkrijgbaar in diverse maten en designs waardoor je je eigen wensen kunt toepassen in je tuin. Een heerlijke optie om ontspannen in je tuin te liggen of om met vrienden te borrelen. Lijkt zo’n loungeset te groot voor in jouw tuin? bekijk dan eens de opties voor een loungestoel tuin. Met zo’n stoel kun je ook heerlijk ontspannen en onderuit gezakt genieten van je tuin zonder dat het veel tijd in beslag neemt.