Bekende en minder bekende tips voor een stedentrip Barcelona

Bekende en minder bekende tips voor een stedentrip Barcelona

Barcelona is een van de meest populaire bestemmingen in Europa. Met fraaie stranden, lekker eten en een grote culturele rijkdom zijn alle ingredienten aanwezig om toeristen van ieder allooi te vermaken. De afgelopen jaren rezen er stemmen die zeiden dat Barcelona misschien zelfs iets té populair was geworden. Door de grote drommen toeristen zag de lokale bewoner (hier kan de Amsterdammer zich ongetwijfeld in verplaatsen) zijn stad veranderen in een attractiepark. Inmiddels ontwaakt de wereld na een lange corona-crisis en snakken de inwoners van Barcelona er juist weer naar om toeristen te mogen ontvangen. Voor wie erover nadenkt om een Stedentrip Barcelona te maken, is de komende zomer het ideale moment om de daad bij het woord te voegen. Het zal nog niet zo druk zijn als in pre-corona tijd. Hierdoor kun je rustig genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Bovendien zal de Barcelona-bewoner je met open armen ontvangen. In deze blog zet ik wat feitjes over Barcelona op een rij om je alvast te enthousiasmeren!

De stad Barcelona en haar omgeving

De stad Barcelona is met 1,6 miljoen inwoners op het eerste gezicht geen hele grote stad. Wie de regio erbij rekent ziet dit aantal echter groeien naar 4,8 miljoen, waarmee het een van de grootste regio's van Europa is. Barcelona is gesitueerd tussen twee rivieren, de Llobregat en de Besos. Aan de westkant van de stad bevindt zich het gebergte van de Serra de Collserola. Daarnaast is de stad natuurlijk gesitueerd aan de Mediterraanse zee. Het Barceloneta strand werd onlangs door National Geographic uitgeroepen tot mooiste strand ter wereld. 4,2 kilomers aan goudkleurig zandstrand zijn er voor de strandliefhebber om van te genieten.

De beste bezienswaardigheden van een Stedentrip Barcelona

Naast het mooiste zandstrand ter wereld, heeft Barcelona volgens sommigen ook de mooiste concertzaal ter wereld. Ik heb het over het Palau de la Música Catalonia, ontworpen door de beroemde architect Lluís Domènech i Montaner. Een veelvoud aan ornamenten, versieringen en kunstwerken zorgen ervoor dat je genoeg te zien hebt als je een jazz-, klassiek of symfonisch concert gaat in het Palau de la Música Catalonia. Tot slot wil ik de Sagrada Familia natuurlijk niet ongenoemd laten. De kathedraal waarbij gotische elementen op een unieke manier worden gecombineerd met Art Nouveau. Reden te over om deze zomer te kiezen voor een Stedentrip Barcelona. Een beter moment om deze betoverende stad te bezoeken komt er waarschijnlijk nooit meer!