Drie redenen om een geschikte hondenmand voor je viervoeter aan te schaffen

Drie redenen om een geschikte hondenmand voor je viervoeter aan te schaffen

Dat de hond de beste vriend is van de mens, weet iedere hondenbezitter. Niet iedere hondenbezitter weet echter hoe belangrijk het is om voor een geschikte hondenmand te zorgen. In deze blog zet ik daarom drie reden op een rij waarom je hond een hondenmand verdient die bij hem past. Ook geef ik voor verschillende situaties een tip voor een geschikt type Hondenmand.

Reden één: Je hond heeft behoefte aan zijn eigen plekje

Net als mensen hebben honden behoefte aan een eigen plek, waar ze zich kunnen terugtrekken als ze moe zijn of behoefte hebben aan een momentje voor zichzelf. Een goede hondenmand kan deze functie vervullen. Hoe comfortabeler de hondenmand is, hoe comfortabeler je hond zich zal voelen. Om voor een zo comfortabel mogelijke hondenmand te zorgen, kun je denken aan een zelfverwarmende hondenmand, een extra zachte hondenmand of een overkapte hondenmand in de vorm van een huisje voor extra geborgenheid en beschutting.

Reden twee: Artrose, een geduchte vijand van de hond

Veel honden krijgen op een moment in hun leven last van artrose in hun gewrichten. Hierdoor hebben ze pijn met bewegen en kunnen ze steeds slechter lopen. Vooral de grotere rassen lopen veel risico op artrose. Deze kans kan echter verkleind worden door de aanschaf van een goede hondenmand. Zo biedt Medpeds een hondenmand aan die orthopedisch van aard is. In deze hondenmand wordt het gewicht van de hond gelijkmatig verdeeld over het hondenkussen. De druk op de gewrichten en de wervelkolom van de hond neemt hierdoor af. In deze hondenmand wordt gebruik gemaakt van Memory Foam. Dit is een vulling die zich aanpast aan de vorm van de hond. Als de hond opstaat, keert het weer in oorspronkelijke toestand terug.

Reden drie: Een goede hondenmand kan je huisdieren met elkaar laten verbroederen

Wie meerdere huisdieren heeft, zal wellicht herkennen dat ze niet altijd even goed met elkaar door een deur kunnen. Een goede methode om verbroedering tot stand te laten komen, is de aanschaf van een extra grote en comfortabele hondenmand. Als je huisdieren moe zijn, zijn ze meer bereid tot wederzijdse toenadering. Een niet te vriendelijke kat kan er op een dag voor kiezen om lekker tegen de hond aan te kruipen om samen een dutje te doen. Dit doet wonderen voor de onderlinge relatie tussen de twee. Ook als je meerdere huisdieren hebt die niet altijd goed door een deur kunnen, kan een comfortabele, zachte en extra grote hondenmand hiervoor wonderen doen!