Tijd voor een tuinfeestje

Tijd voor een tuinfeestje

Het is eindelijk zomer! Dat is de tijd voor het geven vaan een tuinfeestje. Een feest in de tuin is toch altijd anders dan binnen. Op een zomerse dag is het heerlijk om de hele dag buiten te zijn. Daarnaast heeft een tuinfeest vaak een hele andere sfeer. Of je nou jarig bent, 50 jaar getrouwd of gewoon een feestje wil geven omdat het kan, in de zomer kan je kiezen voor een tuinfeest zonder dat je bang hoeft te zijn dat het koud wordt. Natuurlijk zijn er wel andere dingen waar je op moet letten bij een feest in de tuin. In deze blog vertellen we wat er komt kijken bij het organiseren van zo’n tuinfeest.

Wat zijn de regels?

Momenteel zijn de regels wisselender dan ooit. Dit komt natuurlijk door corona. Het ene moment mag je maar met zijn tweeën buiten zijn en een paar weken later mag je alweer meerdere mensen uitnodigen. Op dit moment gaat het zo goed met de coronacijfers dat er geen limiet meer is voor het aantal bezoekers. Dus een beter moment voor een tuinfeestje is er niet. Bij een tuinfeest staat iedereen buiten en dat geeft toch wat meer lawaai dan als je al je gasten binnen zouden zijn. Daarom is het verstandig om goed met de buren af te stemmen wat jouw plan is. Leg hierbij duidelijk uit wat ze kunnen verwachten qua herrie en eindtijd van het feest, zo weten zij waar ze aan toen zijn en zal er minder frustratie zijn. Over het algemeen is de regel dat het na 22:00 uur wat stiller moet zijn, maar zolang jouw buren hier niet over klagen is er niks aan de hand. Heb je vrienden die het graag laat maken? Zorg dan dat je aan het eind van de avond het feestje eventueel naar binnen kan verplaatsen.

Wat heb je nodig?

Eigenlijk niet zoveel, maar een grote tuin is wel handig. Verder kan je voor wat meer sfeer zorgen met wat leuke decoratie zoals lampjes. Deze kan je aan je houten hekwerk hangen. Zorg er voor dat je tuin er strak uitziet voordat het feest begint. Heeft je tuin nog een opknapbeurt nodig? Dan is dit je kans. Bij Nobelhout kan je van alles bestellen voor het opknappen van je tuin. Verder heb je een koelkast nodig die groot genoeg is voor alle drankjes. Ook is het verstandig om een beetje rekening te houden met het weer. Koelt het ’s avonds af? Zorg dan dat je wat kleedjes hebt liggen. Dit is lekker warm en brengt ook nog eens een gezellig sfeer. Ook heaters kunnen goed helpen wanneer het afkoelt. Verder is en blijft het een feestje in Nederland, waarbij het weer altijd tegen kan zitten. Wees de regen voor en zorg dat je een stevige partytent hebt. Met deze tips kan jij een leuk tuinfeest geven deze zomer.