Waar kan online therapie goed bij helpen?

Waar kan online therapie goed bij helpen?

Vrijwel iedereen loopt in het dagelijkse leven tegen bepaalde zaken aan en dat is meestal ook normaal. Wanneer de problemen echter een negatieve invloed hebben op het functioneren, dan is het belangrijk dat er actie ondernomen wordt. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een depressie of angststoornis. Een stoornis kan een grote impact hebben op het dagelijks leven. Zorg er in dat geval voor dat je op tijd actie onderneemt. Een manier om dit te doen, is door therapie online te volgen.

 

Online therapie volgen, wat zijn de voor- en nadelen?

Als je in het dagelijkse leven tegen problemen aanloopt, dan kan het helpen om online therapie te nemen. Hier zitten diverse voor- en nadelen aan. Een van de voordelen is dat je de therapie vanaf een veilige plek kunt krijgen. Als jij je meer op je gemak voelt in je slaapkamer, dan volg je de therapie vanaf daar. Een ander voordeel is dat het veel tijd kan schelen. Zo hoef je niet naar de therapeut te reizen en kun je na de therapie direct verder met andere activiteiten. Een nadeel van online therapie is dat je wellicht wat meer afstand voelt. Je zit namelijk niet in dezelfde ruimte en dat kan vooral in het begin wennen zijn. Daarnaast kan ook het internet voor problemen zorgen. Je zult hiervoor een goede voorbereiding moeten treffen. 

 

Waarvoor kun je online therapie volgen?

Online therapie kun je voor verschillende problemen nemen. Een veelvoorkomende reden om online therapie te volgen is wanneer er sprake is van een gegeneraliseerde angststoornis. In dat geval is het erg prettig om de therapie vanuit huis te volgen. 

 

Wanneer is er sprake van een gegeneraliseerde angststoornis?

Een gegeneraliseerde angststoornis kan je aan verschillende verschijnselen herkennen. Zo kan het zijn dat er continu sprake is van vermoeidheid. Daarnaast wordt er ook gesproken over een gevoel van onrust en prikkelbaarheid. Een gegeneraliseerde angststoornis kan ook voor lichamelijke klachten zorgen. Je kunt namelijk te maken krijgen met spierspanningen, maar ook met een slechtere concentratie. Een angststoornis kan erg nadelige gevolgen hebben op het dagelijks leven. Zorg er daarom voor dat wanneer je hiermee te maken hebt, je op tijd actie onderneemt. 

 

Wat kun je doen tegen een gegeneraliseerde angststoornis?

Wanneer je een angststoornis hebt, dan is het allereerst belangrijk dat je dit bespreekt met iemand. Dit kan zijn met een vertrouwenspersoon, maar ook met een specialist. Leg uit hoe jij het dagelijks leven ervaart en wat de problemen zijn waar je tegenaan loopt. Probeer vervolgens samen een plan te bedenken om van het probleem af te komen.