PVC en laminaat – de eigenschappen op een rijtje

PVC en laminaat – de eigenschappen op een rijtje

PVC vloeren zijn vaak te vinden in bedrijfsruimtes. Dit type vloer is extreem duurzaam en eenvoudig om te onderhouden. Dat maakt het erg geschikt als vloer voor een cafetaria of andere bedrijfsruimte in bedrijfsgebouwen. Maar ook in ziekenhuizen is dit type vloer om dezelfde reden vaak terug te vinden.

Ook in de particuliere sector wint de PVC vloer aan terrein. Veel mensen denken bij een PVC vloer aan een kamerbrede vinyl vloer. Maar het grote verschil tussen een vinyl vloer en PVC is dat PVC vele malen sterker en zwaarder is dan een reguliere vinyl vloer. Van oorsprong zijn vinylvloeren zacht en vervormbaar. PVC vloeren daarentegen hebben een harde bovenlaag die bestand is tegen slijtage.

Maar wat is een PVC vloer precies? Wat zijn de voordelen van deze vloer ten opzichte van andere vloeren, zoals het populaire alternatief van laminaat?

PVC

Laten we de voordelen van PVC vloeren eens op een rijtje zetten. Ten eerste is PVC 100% waterdicht. Dat maakt PVC vloeren ook geschikt voor natte ruimtes zoals badkamers. De vloeren zijn daarnaast geschikt voor vloerverwarming en voor –koeling. PVC vloeren. De vloeren passen zich eenvoudig aan aan temperaturen. Een ander voordeel van PVC vloeren is de hoge mate van ruisonderdrukking. Het heeft een hoge geluidsisolerende waarde. Dan het uiterlijk.Een pvc vloer is bijna niet van echt hout of van echte tegels te onderscheiden. Fabrikanten bieden veel texturen aan. Tenslotte zijn de vloeren ontzettend eenvoudig te onderhouden. Stofzuigen, even swifferen en af en toe dweilen is voldoende voor een langdurig mooi resultaat.

Laminaat

Een andere populaire optie is een laminaat vloer. Laminaatvloeren zijn duurzaam en krasvast. Je kunt er prima zware meubels op zetten zonder bang te zijn dat het sporen achterlaat in het materiaal. Dat komt door een slijtvaste toplaag. De kleuren, structuren en motieven zien er na jaren nog steeds uit als nieuw. Zelfs na jarenlang intensief gebruik. De meeste vloeren hebben een glad uiterlijk. Maar je kunt ook kiezen voor kunstmatige nerven als je een meer natuurlijke uitstraling zoekt. Laminaat is een stuk goedkoper dan een PVC vloer. Het is tevens eenvoudig zelf te leggen in huis, bijvoorbeeld met behulp van slim klik laminaat. Om de vloer te leggen zul je eerst de ondervloer moeten egaliseren. Dat kan door een onderlaag. Deze onderlaag maakt het tevens mogelijk het geluid te dempen. Wanneer je last hebt van optrekkend vocht in huis kun je een beschermende folie plaatsen. Vergeleken met houten vloeren werken laminaat vloeren nauwelijks. Daarom kun je met een goede kwaliteit laminaatvloer ook genieten van vloer verwarming.