Vurenhout mooi voor verschillende klussen!

Vurenhout mooi voor verschillende klussen!

Wil jij een mooie stoel maken? Of wil je een klein schuurtje maken in de tuin? Dan zou je hier eventueel vuren hout voor kunnen gebruiken. Deze houtsoort is de meest gebruikte houtsoort in ons land. Dit komt voornamelijk omdat deze houtsoort heel erg geschikt is om te gebruiken in de bouw. Maar daarnaast wordt deze houtsoort ook heel erg veel gebruikt in de meubelbouw. Deze houtsoort wordt gemaakt van naald bomen. Door de lange hout vezels die deze houtsoort bevat valt deze soort onder zacht hout. Het voordeel van zachthout is dat het niet veel hard splinter bevat. Mede hierdoor is deze houtsoort uitermate geschikt voor vele verschillende doeleinde. Natuurlijk is vurenhout te verkrijgen in verschillende vormen. Zo kun je bijvoorbeeld planken kopen van deze houtsoort. Maar je kunt ook balken en latten kopen van deze houtsoort. 

Waar kun je vurenhout allemaal voor gebruiken?

Zoals eerder in dit artikel al benoemd wordt vuren hout voor erg veel verschillende doeleinde gebruikt. Echter wordt deze houtsoort wel voornamelijk gebruikt voor binnen projecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meubels, vloeren of deuren. Dat deze houtsoort voornamelijk gebruikt wordt voor binnen projecten betekend niet dat het hout ook prima te gebruiken is voor buitenprojecten. Deze houtsoort is heel erg licht en is daardoor uitermate geschikt voor het bouwen van structuren. Doordat het hout toch zeer sterk is hoef je er ook niet bang voor te zijn dat de structuur makkelijk kapot gaat. Doordat het hout heel erg makkelijk te bewerken is hoef je ook niet heel erg ervaren te zijn om met dit hout aan de slag te gaan. Zo is vuren hout heel erg makkelijk te bewerken met bijvoorbeeld een handzaagje. Je hoeft dus ook niet heel erg veel gereedschap tot je beschikking te hebben als je met deze hout soort gaat werken.

Waarom vurenhout? 

Waarom moet je nou gaan voor deze hout soort als je ook kunt kiezen voor vele andere hout soorten? Ten eerste is deze houtsoort erg goedkoop in vergelijking met andere houtsoorten. Daarnaast is dit hout dus heel erg makkelijk te bewerken en daardoor te gebruiken voor erg veel verschillende diensten. Een ander groot voordeel is dat het te verkrijgen is in erg veel verschillende soorten en maten. Echter heeft deze houtsoort ook een aantal nadelen. Zo verkleurt dit hout wanneer het lang in de zon en regen staat. Dit is ook de reden dat dit hout voornamelijk gebruikt wordt voor binnen projecten. Een ander groot nadeel van deze houtsoort is dat het niet heel erg duurzaam is. Wanneer je dus iets maakt van vuren hout is de kans best aanwezig dat je het binnen afzienbare tijd weer moet vervangen. En dat zou natuurlijk erg vervelend zijn.