Wat zijn de voordelen van groene zakelijke energie?

Wat zijn de voordelen van groene zakelijke energie?

Misschien heb je er al meer over gelezen of zit je er zelf over na te denken: de overstap naar groene zakelijke energie. In Nederland stappen steeds meer ondernemers over op deze verantwoorde manier van stroom afnemen. Dat is niet heel vreemd: duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op de landelijke agenda. Dat betekent dat het Nederlandse kabinet ondernemers in ons land stimuleert om duurzamer te ondernemen. Dat kun je onder andere doen door te beginnen met groene energie vergelijken zakelijk. Wat de voordelen van groene stroom zijn, lees je in dit artikel.

Groene stroom is beter voor het milieu en de wereld

Een van de grootste voordelen, al dan niet het grootste voordeel, van groene energie is dat deze vorm van stroom beter is voor het milieu. Dat ligt voornamelijk aan de manier hoe groene stroom wordt opgewekt in vergelijking met de productie van grijze energie. Bij de productie van groene stroom komt bijvoorbeeld veel minder CO2 vrij dan bij grijze energie. Zoals je misschien wel weet, is CO2 schadelijk voor het milieu – des te minder CO2 er vrijkomt, des te beter. CO2 heeft namelijk veel invloed op verandering van het klimaat. Er is nog een reden aan te wijzen waarom groene energie beter is voor de wereld. Bij groene stroom wordt er namelijk uit natuurlijke bronnen geput. Dat zijn bronnen die nooit op kunnen gaan. Bij grijze stroom zit dat anders; daar wordt geput uit fossiele bronnen zoals aardolie. Deze bronnen zijn helaas niet onuitputtelijk wat betekent dat ze op een dag op zullen zijn.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Wat ook prettig is aan groene stroom is dat je deze vorm van energie helemaal zelf op kunt wekken. Bij grijze stroom is dat niet mogelijk. Om je eigen duurzame energie te produceren, heb je zonnepanelen nodig. Die panelen zetten zonnestralen met behulp van een omvormer om in groene stroom. Het aanschaffen van zonnepanelen is voor veel ondernemers nogal een investering, maar hierbij moet je weten dat je die investering uiteindelijk terugverdient. Dat zit namelijk zo: na een bepaald aantal jaren heb je de aankoopprijs eruit, waarna je alleen nog maar gebruik maakt van gratis stroom. Energie die je uit de zon opwekt, is immers gratis – voor zonnestralen hoef je niet te betalen. Zodra je je investering eruit hebt, hoef je dus niets meer te betalen voor je verantwoorde energie. Vervolgens maak je nog jaren gebruik van die zonnepanelen, wat je dus echt veel geld kan schelen op je energierekening.

Ook groene energiecontracten kunnen voordelig

Wil je nog geen zonnepanelen voor je bedrijf aanschaffen, maar heb je wel interesse in groene stroom? Dan kun je natuurlijk ook gewoon overstappen op een groen zakelijk energiecontract. Wanneer je hier de beste deal voor wilt scoren, is het aan te raden om te beginnen met mkb energie vergelijken. Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker zodat je gegarandeerd een energiecontract met een scherpe prijs kunt scoren. Het grote voordeel van zo’n tool is namelijk dat je alleen je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen hoeft op te geven. Vervolgens gaat de tool op zoek naar de beste match voor jouw situatie. Hierbij krijg je altijd het meest complete aanbod te zien, zodat je zeker weet dat je niet ergens anders goedkoper uit bent. Omdat het Nederlandse kabinet wil dat ondernemers in ons land iets aan duurzaamheid doen, zijn er voor zakelijke klanten voldoende kortingen en vergoedingen te scoren. Zo mag je profiteren van bepaalde subsidies wanneer je aan een aantal voorwaarden voldoet. Het is zeker interessant om je hierin te verdiepen zodat je én gebruik kunt maken van groene energie én daar niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen.