Wat draag jij in de zomer naar kantoor?

Wat draag jij in de zomer naar kantoor?

Het lange wachten is eindelijk voorbij. De zomer staat weer voor de deur en bij de zomer hoort natuurlijk ook een zomerse outfit. Weg met die lange broeken en dikke truien en zeg maar hallo tegen alles wat weinig stof bevat. Met die zomerse temperaturen hebben we het liefst zo min mogelijk aan maar zijn ze daar op je werk wel zo blij mee? Grote kans van niet! In dit blog vertellen we je graag hoe je, je zomers kan kleden naar kantoor zonder dat je daarmee enige (on)geschreven kledingetiquette mee overtreed.

Wel of geen slippers

Laten we meteen maar even met de deur is heus vallen en dit dilemma voor eens en altijd de wereld uit helpen. Slippers zijn wat ons, en heel veel andere, niet geschikt voor op kantoor. Dit item is een favoriet exemplaar voor velen in de zomer omdat je voet zo lekker kan luchten. Geen dikke sokken, geen materiaal op je hele voet maar alleen een paar bandjes en een zool die je voet beschermd. Lekker luchtig en lekker bloot. En juist dat lekker luchtig en lekker bloot maakt dat de slipper geen geschikte schoen is om te dragen naar kantoor. Niemand heeft behoefte om naar jouw voeten te kijken en zeker als je met klanten een afspraak hebt kun je, je slippers beter thuis laten. Niet doen dus.

Korte mouwen of geen mouwen

Als je vaak in de sportschool komt ben je waarschijnlijk wel bekend de mannen singlet. Dit is een shirtje zonder mouwen en vaak een goede, diepe hals. Een kledingstuk met minimale stof waar je onder andere goed alle spieren kan zien zitten. Ontzettend fijn voor de sportschool en voor thuis in de zomer doordat het zo lekker luchtig is maar geen goed idee voor kantoor. Zorg er op kantoor voor dat je tenminste een shirt aan hebt met een stuk mouw. Of dit lang of kort is mag je zelf bepalen maar een mouw van vijf centimeter moet minimaal aanwezig zijn. Persoonlijk vinden wij de polo shirts of de blouse met zowel lange als korte mouwen de meest geschikte kledingstukken voor op kantoor in het warme weer. Wat de broek betreft is een pantalon of bermuda het meest geschikt.

Zomerse stoffen

Staan ze er bij jou werk op dat ook in de zomer alles nog steeds goed bedekt is en hoef je het niet in je hoofd te halen om in een korte spijkerbroek met korte mouwen shirt te verschijnen? Kies dan voor kledingitems die gemaakt zijn van zomerse stoffen. Zomerse stoffen zijn dunne en absorberende stoffen die er voor zorgen dat je lichaam kan ademen en goed zijn warmte kwijt kan. Linnen is hier een geweldig voorbeeld van.