Met de juist kleding maak je een goede indruk!

Met de juist kleding maak je een goede indruk!

De verzorging is van groot belang voor de indruk die je bij anderen achterlaat. Als je er altijd onverzorgd bijloopt hebben mensen al snel het idee dat je je zaken niet goed op orde hebt. Als je daarentegen altijd mooie kleding draagt en tijd spendeert aan je uiterlijk, dan heeft dit een positieve effect de indruk die je achterlaat. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat je er verzorgd bijloopt.

 

Moet kleding netjes zijn?

In sommige vakgebieden is het gebruikelijk om er altijd erg netjes bij te lopen. Een vakgebied waarbij dit het geval is, is de accountancy. Bij bedrijven binnen de accountancy is het niet vreemd als de eis geldt dat je een driedelig pak moet dragen tijdens werkuren. Voor vrouwen kunnen hakken van Elena Iachi in dat geval een echte aanrader zijn. Echter, bij de meeste andere vakgebieden is dit niet aan de orde. Zo mag je er bij bijvoorbeeld een online marketing bureau casual bijlopen. 

 

Waar koop je de juiste kleding

Als je er graag verzorgd bij wilt lopen is het van belang dat je de kleding aanschaft bij het juiste bedrijf. Er zijn verschillende merken met elk een eigen stijl. Een kledingmerk die het de laatste tijd erg goed doet, is van Arendonk. Zij hebben zowel voor heren als dames een erg ruim assortiment. Het is daarom zeker de moeite waard om te kijken of er iets voor jou tussenzit. 

 

Zorg voor de juiste kleurcombinaties

Bij het uitzoeken van nieuwe kleding is het van belang dat je kijkt naar de combinatie van de kleuren. De kleuren dienen mooi op elkaar aan te sluiten, maar daarnaast ook te passen bij de situatie waarin je het draagt. Te kleurrijke kleding wordt bij de meeste bedrijven minder gewaardeerd. In de vrije tijd kan het daarentegen wel erg gaaf zijn om kleurrijke kleding te dragen. Zorg er daarom voor dat je voor verschillende situaties een outfit samenstelt. 

 

Wat van schoenen koop je bij je outfit?

Wanneer je een nieuwe outfit samenstelt kunnen mooie schoenen niet ontbreken. Qua schoenen heb je een erg ruim aanbod en dat maakt de keuze lastig. Ook bij de schoenen is het belangrijk dat je kijkt naar de kleuren. Zo kan het bijvoorbeeld een goede zet zijn om witte schoenen te kopen. Wel is het dan belangrijk dat je de schoenen niet aantrekt wanneer je naar het bos gaat. Een wandeling in het bos kan de nieuwe witte schoenen veranderen in vieze bruin/groene schoenen. Het voordeel van de meeste sneakers is wel dat je ze over het algemeen erg makkelijk schoon krijgt.