Maak je tuin klaar voor de zomer!

Maak je tuin klaar voor de zomer!

Na een koude winter met veel regen wilt iedereen hetzelfde: lentegeuren, zomeravonden, korte broeken en een frisse duik in het dichtstbijzijnde water. En niet te vergeten: de achtertuin wordt de nieuwe woonkamer. Daar kun je in de ochtend met een goede bak koffie al luisteren naar de wereld die aan het ontwaken is, of ’s avonds met een glas wijn voelen dat de wereld weer in slaap valt. Waar de een de hele tuin verbouwt, weet de ander eigenlijk niet zo goed wat er met de tuin moet gebeuren om er lekker te kunnen zitten. Daar gaat verandering in komen!

Vogelbollen

Voedsel voor de vogeltjes! Je ziet ze wel vaker hangen maar je hebt er nog nooit aan gedacht deze in de tuin op te hangen, want waarvoor zou je? Daar zijn hele goede redenen voor en de grootste reden is: vogels in de tuin. En hoe meer vogels, hoe meer vreugde. Het kan je echt het gevoel geven dat je midden in de bossen zit. Bovendien help je de natuur een handje mee. De stad wordt een stuk groener met meer vogels, en daar draag je aan bij door voor voedsel te zorgen!

BBQ

Eigenlijk is de geur van een rokende BBQ al een manier om het gevoel te hebben dat de vakantie is begonnen. En wat is dit fijn op een dinsdagavond, het maakt niet meer uit of je woensdag hoeft te werken want dit gevoel geeft ontzettend veel ontspanning. En ergens geldt natuurlijk: als je het doet, moet je het goed doen. Zoals outdoorchef minichef of outdoorchef ascona. Elke bbq heeft zijn eigen toepassingen en als je hierin investeert, heb je er heel lang plezier van! Je kunt je vrienden uitnodigen, samen eten voorbereiden, koken en de hele avond genieten van de buitenlucht. Het geeft het ultieme gevoel van vrijheid.

Bloemen

Groen, groen! Bloemen in de tuin zijn het bewijs dat het zomer is. Je ziet de mooiste bloemen tevoorschijn komen wanneer de temperatuur stijgt en de zon vaker schijnt. Je hoeft geen groene vingers te hebben maar het is wel handig als je een beetje onderzoek doet. Schaduwplanten doen het immers niet geweldig in een tuin waar de zon de hele dag vol op staat. Maar verder dan dat hoef je niet veel meer te weten om een bloementuin te creëren. En ook hiervoor geldt: je helpt de natuur een handje mee, de tuin gaat echt leven door het hebben van bloemen! Wie wil dat nou niet!