Familie

Familie

Familie zijn mensen die je zelf niet kan uitkiezen maar die je gewoon krijgt. Een goede band met je familie is daarom ook belangrijker dan ooit. Naast je ouders en e.v.t. broertjes of zusjes is je familie natuurlijk nog veel groter. Als je bijvoorbeeld nog een opa en oma van beide ouders hebt of als je ouders zelf broers of zussen hebben zal je familie er automatisch ook groter uit gaan zien. Dan krijg je namelijk nog te maken met ooms en tantes en neefjes en nichtjes. Tegenwoordig zien we helaas ook steeds vaker dat ouders van elkaar gaan scheiden. Hierdoor kan je een nog grotere familie krijgen aangezien het dan best vaak voor komt dan je beide ouders weer een nieuwe vriend of vriendin krijgen die misschien ook al wel kinderen hebben. Dan spreken we van stiefouders of stief broers of stief zussen.

De betekenis van je familie

Familie kan in velen opzichten veel betekenen voor iemand. Denk maar eens aan bijzondere momenten in je leven. Waarschijnlijk deelde je dit dan ook gelijk met je familie. Dit doe je omdat familie erg belangrijk voor je is en ze altijd met je mee zullen leven. Maar ook tijdens de minder mooie momenten zal je familie er altijd voor je zijn. Denk hierbij aan een grote tegenslag in je carrière of als je relatie is afgelopen. Allemaal momenten waarbij je de steun van je familie extra nodig hebt. En iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier. De een zal met je mee rouwen en zal je eten en/of drinken brengen. En de ander zal juist voor afleiding zorgen en je mee uit eten nemen of een gezellig avondje uit.

Gelijkenissen

In je eigen familie zal je ook ongetwijfeld wat gelijkenissen zien. Qua uiterlijk zal dit meestal alleen bij je ouders te zien zijn maar qua karakter kan je in heel je familie gelijkenissen zien. Misschien heb je wel het doorzettingsvermogen van je opa en juist weer de lieve kant van je oma. Maar het kan ook wel eens voorkomen dat je helemaal geen gelijkenissen ziet met je ouders of andere familie leden. Dit kan 2 oorzaken hebben. Je bent zelf nog in ontwikkeling en je hebt nog niet al je karaktereigenschappen ontwikkelt. Of je hebt misschien een andere biologische vader of moeder dan je denkt. Hier is een oplossing voor om achter de waarheid te komen, namelijk een vaderschapstest. Door een DNA monster af te nemen weet je heel gemakkelijk of je vader wel je echte vader is.