De lekkerste borrelplank maar dan net iets anders

De lekkerste borrelplank maar dan net iets anders

Lekker met vrienden op vrijdag avond het weekend vieren, niets is leukers dan dat. En eerlijk is eerlijk, een borrelplank maakt het des te beter! Eten verbindt zeggen ze en dat is in dit geval helemaal waar! Maar een borrelplank hoeft niet altijd vleesje hier kaasje daar te zijn, je kunt er ook wat bijzonders van maken. Dat lijkt lastig, maar dat is het niet. Het enige wat er nodig is, is misschien een beetje creativiteit maar vooral de wil om er wat leuks van te maken om je vrienden te verrassen. En als je het lastig vind om het zelf te doen kun je het natuurlijk ook samen klaar maken!

Kleur

Je kunt met het samenstellen van een borrelplank de focus leggen op smaak, maar het is ook leuk om een borrelplank samen te stellen op basis van kleur! Zeker voor de creatievelingen is dit heel leuk om te doen en het resultaat is vaak echt verrassend. Het zorgt ervoor dat je eens wat anders op de plank hebt liggen dan de reguliere worstjes en kaasjes. Je moet werken met ingrediënten die binnen een bepaald kleurpalet vallen, denk aan specifiek gekleurd etenswaar zoals paprika, bieten en saffraan. Dit kun je combineren met dingen die je al kent en binnen no time heb je een stralende borrelplank in een heel ander jasje dan je gewend bent!

Smaak

Een borrelplank is iets wat iedereen kent als een plank, logisch, met lekkers erop, en dan met name vlees en worst. Maar er zijn natuurlijke nog veel meer leukere opties wat betreft een borrelplank. Naast de reguliere ingrediënten van de borrelplank kun je ook opzoek naar maar uitgebreidere hapjes, je kunt bijvoorbeeld groene peper in de oven doen met wat feta en daar later wat chili saus bij op doen, makkelijk maar wel net wat anders en een perfect hapje voor de borrelplank. Deze nieuwe smaakcombinaties werken vaak erg verrassend en smaken naar meer!

Thema

Je kunt ook eens werken met een soort eet thema, zoals verschillende soorten worst of verschillende soorten kaas waar je omheen werkt. Vooral bij kaas valt er veel te ontdekken. Voor de kaasliefhebbers is het heel leuk een kaaswiel te kopen. Een kaaswiel kopen kan zelfs online, en kaas online kopen is tegenwoordig ook nog mogelijk, wat fijn voor de kaasfanaten. Om er voor te zorgen dat het niet een kaasplank wordt, kun je ertussen wat andere hapjes leggen of verschillende soorten crackers.