Top drie elektrische lease auto\’s

Top drie elektrische lease auto\’s

Milieuvriendelijke auto’s zijn de toekomst. Maar ze zijn er nu ook al. De meeste autofabrikanten bouwen hun auto’s al om tot een elektrisch model of benzine-elektrische hybride.

Deze technologie levert grote economische voordelen op. Met volledig elektrische auto’s betaal je geen enorme bedragen aan brandstof per maand en hoef je geen wegenbelasting meer te betalen. Benzine-elektrische hybride auto’s zijn erg zuinig, waardoor je maar weinig brandstof nodig hebt per kilometer. Ook dat merk je in de portemonnee. Tenslotte biedt de overheid een subsidie voor wie een milieuvriendelijke auto kiest voor het zakelijk leasen.

Naast de financiële besparingen zijn deze auto’s ontworpen om klimaatverandering tegen te gaan door de CO2 uitstoot te verminderen. Hoe meer auto’s hybride of elektrisch zijn, hoe minder uitstoot er wordt geproduceerd. Dat resulteert in een gezondere planeet.

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke lease auto? Dan zijn dit je beste opties.

Volkswagen e-Golf

De reguliere Golf is een uistekende auto. En dat al generaties lang. Volkswagen heeft de moedige stap genomen om een volledig elektrische Golf te produceren. In veel opzichten is deze vergelijkbaar met de reguliere Golf. Zo is er nog steeds voldoende ruimte in het interieur. Maar nu draait de auto op een elektromotor en een 24,2 kWh batterij. Deze produceert 113pk. Het duurt ongeveer dertien uur om de auto volledig op te laten. Je kunt dit versnellen met een speciale hoge capaciteit oplader, die de tijd terugbrengt tot vier uur laadtijd. Met een volledige lading kun je zo’n 180 km rijden. Dat klinkt misschien niet als veel, maar als je dagelijks de auto oplaadt en je niet ver uit je buurt rijdt is het een goede optie.

Nissan LEAF

De Nissan LEAF is de populairste elektrische auto in Groot-Brittannië. Niet gek, aangezien de elektrische auto een veel lagere prijs heeft dan de meeste concurrenten. De LEAF is dan wel elektrisch, maar heeft een eenvoudig interieurontwerp. De auto is functioneel, met een ruim en licht interieur. Het biedt comfort, en is erg praktisch. De LEAF wordt aangedreven door een elektromotor die 107pk levert uit 48 litium-ion batterijcellen. Het bereik van de auto is 160-250km op een volle tank, afhankelijk van je rijstijl. Het

BMW i13

Tenslotte de BMWi3. Ook BMW heeft zich aangesloten bij de elektrische partij, met de i3 hatchback. Deze stadsauto is ontworpen om een premium gevoel te geven ten opzichte van de voorgenoemde rivalen. Binnenin de auto vindt je een minimalistisch design, met de optie van een houten afwerking. Door de krachtige motor accelereert de auto in 7.3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.