Elektrische fiets kopen? Hier moet je op letten

Elektrische fiets kopen? Hier moet je op letten

Een elektrische fiets of elektrische fiets kopen doe je niet elke dag. Het uitzoeken van wat voor elektrische fiets je nodig hebt is erg belangrijk. Als je weet hoe je de juiste keuze moet maken, dan heb je er jarenlang plezier van. Je zal misschien merken dat je vaak de auto laat staan en gaat fietsen. Alleen al elektrische fietsen zijn een behoorlijke investering. In deze blog geven we je een aantal  handige tips helpen je te begrijpen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe elektrische fiets. Ben je benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder!

Het juiste framemaat

Selecteer het type frame voordat je een elektrische fiets koopt. Je kunt kiezen uit damesframes, herenframes en lage of hoge instapframes. Als je moeite heeft met in- en opstappen, kan je het beste een laag frame gebruiken. Dit is ook een optie voor mannen die niet graag op vrouwelijke frames rijden. Je kunt nog steeds deelnemen aan laagdrempelige races zonder op het damesframe te rijden. Het is altijd belangrijk om het frame ook goed op te meten in verhouding met je eigen lengte. Op basis hiervan kan je vaak gemakkelijk bepalen welk frameformaat bij jou past.

Verwisselbare accu?

Staat uw fiets zonder stroom in de garage? Dan is het moeilijk om de batterij op te laden. Het is verstandig om goed op te letten of jouw fiets een verwijderbare accu heeft. Bij duurdere modellen zit de batterij meestal verborgen in het frame. Je kunt de batterij niet zomaar verwijderen. Bij modellen met accu's onder de bagagedrager kan deze meestal worden verwijderd. Je kan de batterij dan thuis opladen. Mocht er dus geen elektriciteit in de schuur aanwezig zijn, houd hier dan rekening mee. Door batterijen en elektromotoren zijn elektrische fietsen veel zwaarder dan gewone fietsen. Bij het fietsen heb je hier geen last van. Zeker niet omdat je ondersteuning krijgt van de motor. Dit merk je pas als je de fiets wilt optillen. Als je dit niet elke dag doet, zou dat geen probleem moeten zijn. Als u met uw eigen fiets wilt rijden, kan dit een probleem worden. Door het gewicht is een standaard fietsframe niet altijd voldoende.

Conclusie

De aanschaf van een elektrische fiets is een duurzame keuze. Je zorgt ervoor dat je minder de auto pakt en dat is beter voor het milieu. Het is belangrijk om goed op te letten wat voor soort elektrische fiets je neemt en welke dan het beste bij je past.